Zsonglőr játszóház

A kreatív zsonglőr játszóház foglalkozáson a résztvevők kipróbálják a népszerű cirkuszi zsonglőr eszközöket. A zsonglőrködés alapjait megismerik, fejlesztik egyensúlyozó képességüket, tányért pörgetnek, és mindenféle mutatványos eszközt kipróbálnak.

Miért érdemes részt venni?

A zsonglőrködés elsajátítása számtalan előnnyel jár. A zsonglőrködés fejleszti a szem-kéz koordinációt, a kétkezes ügyességet, a koncentrációs és problémamegoldó képességet és a célorientált gondolkodást.

A tanárok szerint a zsonglőrök jobb elméleti képességekkel rendelkeznek, és a kutatások szerint közvetlen kapcsolat áll fent a zsonglőrködéssel elsajátított szem-kéz koordináció és az írási, olvasási valamint érvelési képességek között. Más kutatások a zsonglőrködés agyra kifejtett pozitív hatásait igazolták.

További előnyök

Azok a gyerekek, akik megtanulnak zsonglőrködni, más képességek elsajátítását is könnyebbnek találják. Ez részben a jobb reflexeknek és koordinációnak köszönhető, részint pedig annak, hogy megtanultak tanulni.

Hogyan tovább?

A gyerekeket bátorítani kell a gyakorlásra, és naponta megkérdezni, hogy tudnak-e zsonglőrködni… bizonyosodjunk meg róla, hogy a válasz mindig az, hogy „IGEN, TUDUNK ZSONGLŐRKÖDNI.”